**NINTERCON** 



### INTERCOMs program

#### ICOM 25<sup>th</sup> GENERAL CONFERENCE 1<sup>st</sup>-7<sup>th</sup> OF AUGUST 2019

September 1 <sup>st</sup>						
18.00- 20.00	INTERCOM board election and board meeting					

September 2 <sup>nd</sup> – Joint session ICOM CC, ICOM-SEE and INTERCOM					
		Time	Presentation	Presenter	
14.30- 16.00	Shaping the Future	14:30- 14:45	How to reinvent museums to shape the future!	Rane Willerslev, National Museum of Denmark	
		14:45- 15:00:	Museums organizational and identity challenges: an Italian case study	Martina Fraioli, European network on cultural management and policy	
		15:00- 15:15 <i>:</i>	Diversity, Equity and Inclusion: New York City Prepares a Plan for Change.	Jose A. Ortiz, MOMA PS1	
		15:15- 15:30:	Management of Public programming at the National Museums of Kenya: Building Cultural Understanding through Dialogue and Performances	Priscilla Mutile Mbai, National Museums of Kenya	
		15:30- 16:00	Q&A – 30 minute debate		
16.30- 18.00	Shaping the Future	16:30- 16:45	Museums and NGOs: the Close Partnership in Safeguarding Cultural Traditions	Roya Taghiyeva	
		16:45- 17:00	Interpreting Priorities: How Museums Balance Competing Obligations	Jillian Decker / Jerisha Parker-Gordon	
		17:00- 17:15	Managing a Liquid Museum: from theory to praxis. The case of museums in Belgium	Olga Van Oost	
		17:15- 17:30	Museum management and innovative activities in the future of museums	Fatemeh Amini Khashouei	
		17:30- 17:45	The Traditional Art Center as A Case Study of Cross-Domain Organization and Cooperation Platform for the Ageing Issues	Hsinyi LO	

### **XINTERCON**



17:45-       Q&A – 15 minute debate         18:00       18:00				Q&A – 15 minute debate
---	--	--	--	------------------------

		Time	Presentation	Presenter			
13.30- 16.00	Sustainable Museum Management	13:30- 13:50 Followed by 10 minutes Q&A	Concept of degrowth or "slow museum" case study	Markita Franulic, Director of the Technical Museum Nikola Tesla (TMNT)			
		14:00- 14:20 Followed by 10 minutes Q&A	Museum Atmospheres – Embodiment in responsive environment	Ida Lundgaard, Danish Agency for Culture and Palaces, Senior Advisor			
		14:30- 14:50 Followed by 10 minutes Q&A	How far can we come with native Brazilian groups tradition?	Mônica Lima Carvalho, keeper of conservation, Museu Antropológico of the Federal University of Goiás.			
		15:00- 15:20 Followed by 10 minutes Q&A	Dialogue or debate? The David Livingstone Birthplace as a platform for Scotland's challenging conversations around its colonial history	Elena Trimarchi, Learning Manager for the Birthplace Project Rutherglen David Livingstone Trust			
		15:20- 16:00 Followed by 10 minutes Q&A	The museums shape its future	Slavko SPASIĆ; Center for Study in Cultural Development			
16.30- 18.00	Management of Human Rights and Environment	16:30- 16:50 Followed by 10 minutes Q&A	Memorials of Human Rights Violations Caused by Environmental Pollution	Miho HAYASHI and Mayuko SHIMIZU, Kogai Museum Network			

# **XINTERCON**



17:00- 17:20 Followed by 10 minutes Q&A	How to bring up a museum in a ski resort?	Sylvia Mader, Serfaus Parish Museum and Tyrol Service Department for Museums,
17:30- 17:50 Followed by 10 minutes Q&A	Our museums learns to be an outstanding person	Theo Meereboer, Open Air Museum (NOM)

#### September 4<sup>th</sup> - Joint session ICOM-SEE and INTERCOM

		Time	Presentation	Presenter			
13.30 - 16.00	Museums in Cohesion	13:30- 13:50 Followed by 10 minutes Q&A	From Periphery to Centre: Dunhuang's Legacy in Contemporary China	Rémy Auguste François JARRY, MBA & PhD Chulalongkorn University			
		14:00- 14:20 Followed by 10 minutes Q&A	So what's next?	Cathy Jager, Head of Museum management, Rijksmuseum, Amsterdam			
		14:30- 14:50 Followed by 10 minutes Q&A	Museums and Corporates Partnership: Suitable Future or Ethical Tension	Marek Prokupek, Postdoctoral Research Fellow at the LabEx Industries Culturelles et Création Artistique			
		15:00- 15:20 Followed by 10 minutes Q&A	Bringing Past to the Future: Things in the Museum and Material Turn	Magdalena Wróblewska" Museum of Warsaw and University of Warsaw			
16.30 - 18.00	Museum Impacts	16:30- 16:50 Followed by 10	Museums of Impact - The new evaluation and development framework for the museums	Eeva Teräsvirta and Marianne Koski, Senior Advisers in the Museum			

# **XINTERCON**



	minutes Q&A		development unit at the Finnish Heritage Agency		
	17:00- 17:20 Followed by 10 minutes Q&A	The history of Denmark - Reaching new audiences through partnerships	Berit Fruelund Kjaerside, Chief Advisor, Danish Agency for Culture and Palaces		
	17:30- 17:50 Followed by 10 minutes Q&A	SMART MUSEUM Project at the National Museum of Korea Ministry of Culture, Sports and Tourism	Eunjeong CHANG, Senior Curatorial Research Official National Museum of Korea		
September 5 <sup>th</sup> - Joint sessio	n ICOM-SEE a	nd INTERCOM off site at the Manga Muse	m		
September 5 <sup>th</sup> - Joint session ICOM-SEE and INTERCOM off site at the Manga Museum See separate program					